נכתב בשיתוף פעולה עם עדן שרעבי
מי מאיתנו לא היה רוצה לחיות בתחושה שאם הוא מפסיק לעבוד כעת או מפוטר מעבודתו, הוא יודע שיש לו את היכולת לכלכל את עצמו ואת משפחתו?
כיום שוק העבודה הוא דינאמי ויותר ויותר אנשים לוקחים בחשבון שלא ירחק היום והם עלולים להיות מפוטרים ולמצוא את עצמם ללא מסגרת כלכלית- התחושה הזו גורמת לחרדה תמידית בנוגע לכסף.
ככל שיש פחות התערבות והגבלות מצד המדינה כך מידת החופש הכלכלי במדינה רב יותר.
וכאן נכנסת היכולת לחיות בצורה נאותה ולכלכל את עצמך גם ללא עבודה מיידית לאורך זמן- להיות בחופש כלכלי בלי להיות תלוי בגורמים חיצוניים.
כיצד מגיעים לחופש כלכלי?
כדי ליצור חופש כלכלי אנחנו צריכים מצד אחד לעבוד אך לא להתקיים מהכסף הזה, כלומר, לעבוד במקצוע שאנחנו אוהבים ומביא לנו סיפוק ובנפרד לייצר את הכסף שלנו ממקור אחר לגמרי.
בתחילה, נקודת המבט שלנו על הכסף צריכה להשתנות- המטרה שלנו היא לא לשרוד ו"לסגור את החודש" המטרה שלנו היא שיהיה לנו שפע כלכלי מתחדש.
עלינו להציב לעצמנו את המטרות ולייצר את העצמאות שלנו בעזרת למידה וקידום עצמי.
לאחר מכן נוכל להתקדם לפעולות המעשיות ולנצל הזדמנויות שיכולות לשנות לנו את החיים מקצה לקצה ולהביא אותנו לחופש כלכלי.
לדוגמא: השקעות, כאשר אנחנו משקיעים במשהו באופן חד פעמי ובצורה נכונה ובטוחה אנחנו יכולים להגיע למצב שיש לנו הכנסה קבועה ממשהו שאנחנו לא מתעסקים בו- כך נוצר החופש הכלכלי- כאשר הכסף מוזרם אלינו ללא קשר אם אנחנו מועסקים במשרה עם משכורת חודשית או לא.
כאשר אנחנו מדברים על שאיפה לחופש כלכלי, אנחנו צריכים לקחת בחשבון שעלינו לשנות את המציאות שלנו ואת הגישה שלנו לחיים.
כמובן שלא תמיד כך הדבר ואין באפשרותנו לדעת מראש האם נוכל להצליח להגיע לחופש כלכלי כמו שתכננו. אך יש לקחת בחשבון דבר אחד וחשוב- אנחנו שולטים על החיים של עצמנו והבחירות שלנו האם לקחת הזדמנויות בדרך או לא הם שלנו בלבד, לכן אם נבצע תהליך למידה והבנה ונדע לנצל הזדמנויות שאנחנו נתקלים בהם נוכל להתקדם אל עבר השאיפה לעתיד כלכלי טוב יותר.
כמובן שתחושת החופש הכלכלי משתנה מאדם לאדם- ככל שרמת החיים הדרושה לנו היא בסיסית יותר כך החופש הכלכלי שלנו והתחושה שאנחנו יכולים להיות בלתי תלויים בגורמים חיצוניים תגדל.
ולהפך, ככל שרמת החיים הדרושה לנו היא גבוהה יותר כך אנחנו משועבדים יותר ורחוקים יותר מחופש כלכלי.